Door de ogen van een MD-psychotherapeut

Ik heb in mijn achterhoofd steeds het plan om een keer naar jullie bedrijf te komen, maar er komen zoveel dingen op mijn pad, dat mijn aandacht continue getrokken wordt door andere dingen. De Celebrator zit echter stevig in mijn hoofd en ik heb het daar eigenlijk in iedere les over.

Afgelopen week gaf ik een hele dag training aan de vrouwen van ‘Care for Women’, ofwel de overgangsconsulenten. Dat zijn verpleegkundigen gespecialiseerd in allerlei vrouwenperikelen van met name de wat oudere vrouwengroepen.

Daar leven veel vragen, onzekerheden en zeker veel seksuele problemen. Het boeiende is dat deze consulentes er in geloven dat die groep vrouwen uit hun populatie wel degelijk profijt kan hebben van de Celebrator (en dat zij via advies van die consulentes zoiets dan ook inderdaad durven gaan gebruiken).Ik adviseerde hen daarom contact met jullie op te nemen en wat monsters aan te vragen.

Dit is uiteraard een heel ander publiek dan de Yes meiden, maar voor mij als hulpverlener meer interessant. Heb twee weken geleden Celebrators verstrekt aan een groep jonge Amerikaanse seksuologen die als afsluiting van hun seksuologie opleiding een paar dagen getraind werden in Amsterdam. Die waren dolenthousiast over de seksualiteitsaanpak in Nederland en tegelijk heel verbaasd dat wij zoiets als de Celebrator hebben ontwikkeld (”want alle echt goede dingen komen toch uit de USA?”).

Ik moet binnenkort een verhaal houden voor gynaecologen die zich bezighouden met testosterontekort op het Amsterdam Menopause Symposium. En mij lijkt dat die wel wat nieuwe inzichten kunnen gebruiken. Uiteraard mag je vermelden dat de Celebrator inmiddels ook ter overweging wordt aanbevolen bij revalidanten / patiënten die door neurologische afwijkingen minder gemakkelijk tot orgasme kunnen komen. Het gaat dan om zenuwbeschadiging bijvoorbeeld door MS of suikerziekte.

 

Naar de shop