Een gynaecologe aan het woord

Dat je je elektrische tandenborstel voor meer dingen kunt gebruiken dan het poetsen van je tanden is bij de dames in mijn woonplaats al doorgedrongen. Miss Communicatie schreef hier al eerder over. Zij had dit opgepikt uit de YES. De meeste vrouwen van Miss Communicaties en mijn generatie weten echter nog van niets. Ook in de vroedvrouwenwereld was dit blijkbaar nog niet bekend. Toen een seksuoloog voorstelde om een bevalling te vergemakkelijken door het stimuleren van de clitoris met een elektrische tandenborstel, was het commentaar van de beroepsgroep niet gering. Ik heb vroedvrouwen, waarvan je denkt dat ze op seksualiteitsgebied wel wat gewend zijn, nog nooit zo zien giechelen. Eigenlijk een heel logische gedachte, want het prikkelen van de clitoris geeft over het algemeen veel ontspanning. Deze ontspanning kan de barende vrouw helpen om de weeën beter op te vangen en het persen te vergemakkelijken.

Onder tieners is het ontspannende gebruik van de elektrische tandenborstel alom bekend. Bij een of ander meidenblad zat immers al een jaar geleden een gratis “Celebrator”.

“Pimp je tandenborstel” is de slogan van de producent.

Om de achterstand van de wat oudere vrouw op seksualiteitsgebied wat in te halen, stel ik voor dat ook Margriet, Libelle en Vriendin een gratis Celebrator aan hun lezers verstrekken. De Celebrator is trouwens voor een paar euro te koop bij de ETOS. Ik maak me wel wat zorgen over de reactie van de echtgenoten van deze dames als zij een tandenborstel make-over doen. Een beetje elektrische tandenborstel doet al zo’n 7600 toeren per minuut. Dat is voor mannen van deze leeftijd wellicht wat lastig te evenaren.

Naar de shop