Iedereen doet het!

Vrouwen massaal aan de vibrator

Tegenwoordig is de vibrator een algemeen begrip, meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen heeft er een. De postorderbedrijven verkopen ze aan de lopende band. De Etos, Dirx, Kruidvat en zelfs Bijenkorf stappen in de hype. De jongste generatie vibrators wordt steeds laagdrempeliger en origineler, zoals de Celebrator, een mini-vibrator voor op de electrische tandenborstel! In korte tijd zijn er 170.000 stuks verkocht. “Heel Nederland trilt”, aldus Marleen Backx van Celebrator Company. Medisch seksuologen noemen de Celebrator: de Ferrari onder de vibrators.

In het Victoriaanse tijdperk werden vrouwen die zich seksueel uitten of die seksuele fantasieën hadden, beschouwd als geestesziek, ook wel hysteria genoemd (hystera = baarmoeder). De standaardbehandeling was vibrotherapie, waarbij de arts de clitoris masseerde tot er een zogeheten hysterische spasme optrad. Gewoon een orgasme dus. De behandeling was volkomen natuurlijk en niet seksueel. Rond 1880 werd een massageapparaat uitgevonden om de zware taak van de dokter te verlichten, en zo was de vibrator een feit. Geweldig, zo’n medische uitvinding.

Tegenwoordig liggen de zaken anders. Uit onderzoek van Durex blijkt dat slechts 3% van de nederlandse vrouwen nog nooit een vibrator heeft gebruikt! Tijdschrift Yes geeft deze week zelfs 90.000 mini-vibrators weg aan haar lezers. De Yes is daarmee binnen enkele dagen zo goed als uitverkocht. Voor leuke stukjes; zie het Forum van de Yes! Verder blijkt dat 45% van de Europese vrouwen lijdt onder het seksueel disfunctioneren, zoals moeite hebben met het krijgen van een orgasme. Het gebruik van een vibrator wordt heden ten dage aanbevolen door sekstherapeuten, doctoren en seksexperts, volgens Professor Alan Riley (seksuoloog).

De positieve effecten van het gebruik van een vibrator zijn:

  • Kan goed helpen een bevredigend seksleven te hebben.
  • Een reddingsmiddel voor vrouwen die geen orgasme kunnen krijgen.
  • Een betere seksuele verstandhouding tussen beide partners, met name wanneer deze samen gebruikt wordt.
  • Een beter seksleven, wat weer goed is voor de gezondheid.

(volgens Tracey Cox (seksexpert)

Conclusie; de vibrator is in bijna geen enkel huishouden meer weg te denken. Om het klaarkomen te vergemakkelijken of gewoon om lekker van jezelf te genieten. Kortom: Lang leve de vibrator!

 

Naar de shop